Βιολογικά Προϊόντα - Σταφίδα

Σταφίδα ονομάζεται το αποξηραμένο σταφύλι. Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μαύρη και την άσπρη. Η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Τρώγεται σκέτη ως γλυκό και προστίθεται συνήθως σε κέικ και διάφορα γλυκά. Η κύρια διεργασία παραγωγής έχει να κάνει με την ξήρανση του καρπού, κυρίως της μαύρης σταφίδας, στον ήλιο για μερικές μέρες (περίπου 10).

Η πιο γνωστή ποικιλία μαύρης σταφίδας είναι η κορινθιακή.

Στα βιολογικά προϊόντα "Γλυκύδωρον" το είδος σταφίδας που παράγουμε είναι η ξανθιά σταφίδα η οποία προέρχεται από την αφυδάτωση, με τη φυσική μέθοδο της έκθεσης στον ήλιο, του γνωστού σταφυλιού Σουλτανίνα. 

Σταφίδα και Υγεία

Οι σταφίδες αποτελούν αποτελεσματική θεραπεία στην αναιμία, την δυσκοιλιότητα, την οξέωση και την ανάκτηση βάρους. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, οι ικανές ποσότητες σιδήρου που περιέχουν οδηγούν σε βελτίωση των καταστάσεων σιδηροπενικής αναιμίας. Μειώνουν την χοληστερίνη, τις αιμορροΐδες και την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου. Ακόμη, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Τέλος, να αναφερθεί πως οι σταφίδες είναι πλούσιες σε κάλιο, κατάλληλο σνακ για αθλητές, σελήνιο και βιταμινών Α και Β(όραση) και ότι βελτιώνουν την σεξουαλική απόδοση λόγω της παρουσίας του αμινοξέος αργινίνη.

Στο παρελθόν οι σταφίδες αποτελούσαν βασικό στοιχείο της διατροφής των προγόνων μας, οι οποίοι πίστευαν ότι περιείχε μαγικές και ιδιαίτερα ευεγερτικές ιδιότητες. Στην Κρήτη η σταφίδα και ο μούστος αποτελούν, μαζί με το μέλι, τις πιο σημαντικές παραδοσιακές γλυκαντικές ουσίες.

Γλυκά του Κουταλιού

& Μαρμελάδες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση

Βέλο Κορινθίας, Παλαιά Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών 100

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

6974 835621

Θα μας βρείτε επίσης στις βιολογικές λαϊκές των παρακάτω περιοχών:

Δευτέρα: Κηφισιά (Χαριλάου Τρικούπη τέλος)

Τρίτη: Πάτρα (Γήπεδο Παναχαΐκης Κάτω Αγυιά)

Τετάρτη: Φιλοθέη (στρατηγού Βεντήρη και Αγίας Φιλοθέης)

Πέμπτη: Γέρακας (στα μέσα της Εθνικής Αντιστάσεως) & Παλαιό Φάληρο(Ναϊάδων & Ζαΐμη)

Σάββατο: Ελευσίνα & Ίλιον(Λ. Δημοκρατίας, έξω από το Carrefour)

 
ΔΗΩ

Πιστοποιημένοι από τον εγκεκριμένο πιστοποιητικό οργανισμό Γεωτεχνικό Εργαστήριο Α.Ε.

Ευρωπαϊκό Σήμα Βιολογικών

Παράγουμε τα προϊόντα μας με τις αρχές της ευρωπαϊκής βιολογικής καλλιέργειας