Βιολογικά Προϊόντα - Αποξηραμένα Σύκα

Τα ξερά σύκα είναι καρπός αποξηραμένος στον ήλιο χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο. Είναι εύγευστα, θρεπτικά και υγιεινά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα όπως ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, και βιταμίνη Α καθώς και φυτικές ίνες. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα σακχάρων, γι αυτό και αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Ένα μεγάλο ξερό συκό αποδίδει 60 θερμίδες.

Τα αποξηραμένα σύκα ανήκουν στην κατηγορία των λειτουργικών τροφίμων, δηλαδή των τροφών που έχουν αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση στην υγεία μας.

Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη και χοληστερόλη, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Κ, Β6 και E και μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο και κάλιο.

Λόγω της αναμφισβήτητης θρεπτικής τους αξίας συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ενίσχυση των οστών, στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, στην καλή λειτουργία του εντέρου και αποτελούν πολύ καλή επιλογή για άτομα που πάσχουν από αναιμία.

Τρόπος παραγωγής στα βιολογικά προϊόντα "Γλυκύδωρον"

Αρχικά γίνεται διαλογή των σύκων και στη συνέχεια τα τοποθετούμε για 3-5 ημέρες στον ήλιο προκειμένου να χάσουν τα υγρά τους. Έπειτα τα τοποθετούμε σε ειδικούς και πιστοποιημένους κλιβάνους και σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 80 οC. H διαδικασία αυτή δεν διαρκεί πάνω από 20 λεπτά. Τέλος, εξέρχονται από τους κλιβάνους, μαλάσσονται και στην συνέχεια τοποθετούνται σε αποθηκευτικούς χώρους για 3 εβδομάδες ώστε να σταθεροποιηθεί η υγρασία τους στους 18-22 οC.

Γλυκά του Κουταλιού

& Μαρμελάδες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση

Βέλο Κορινθίας, Παλαιά Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών 100

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

6974 835621

Θα μας βρείτε επίσης στις βιολογικές λαϊκές των παρακάτω περιοχών:

Δευτέρα: Κηφισιά (Χαριλάου Τρικούπη τέλος)

Τρίτη: Πάτρα (Γήπεδο Παναχαΐκης Κάτω Αγυιά)

Τετάρτη: Φιλοθέη (στρατηγού Βεντήρη και Αγίας Φιλοθέης)

Πέμπτη: Γέρακας (στα μέσα της Εθνικής Αντιστάσεως) & Παλαιό Φάληρο(Ναϊάδων & Ζαΐμη)

Σάββατο: Ελευσίνα & Ίλιον(Λ. Δημοκρατίας, έξω από το Carrefour)

 
ΔΗΩ

Πιστοποιημένοι από τον εγκεκριμένο πιστοποιητικό οργανισμό Γεωτεχνικό Εργαστήριο Α.Ε.

Ευρωπαϊκό Σήμα Βιολογικών

Παράγουμε τα προϊόντα μας με τις αρχές της ευρωπαϊκής βιολογικής καλλιέργειας